Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából nagyszabású eseménysorozat kerül megrendezésre, nemcsak hazánkban, hanem a Kárpát-medence magyarlakta területein is. A programsorozatban nemcsak közvetlen tudományos kérdésekről esik majd szó, hanem napjaink aktuális problémái is terítékre kerülnek, remélhetőleg ezúttal minél politikamentesebb és minél korrektebb megközelítésben. A népszerű témák között megtaláljuk a genetikát és az evolúciót, a homeopátiát, az oltásokkal kapcsolatos nézeteket és tévhiteket, az "álomfejtést", de az előadások foglalkoznak a migráció kérdésével, és ezzel összefüggésben az iszlám értékközvetítő szerepével is.

A tudományünnep programja itt érhető el: a részletes programleírások mellett megtalálhatók a társszervezetek által szervezett események, és letölthető a teljes programfüzet is.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!