Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Az év szabolcsi vállalkozója haszontalan készülékkel vert át embereket

 

2013-ban az év szabolcsi feltalálója címet egy teljesen haszontalan, a test hullámait harmóniába rezegtető dobozzal sikerült elnyerni. Az értelmetlen szöveggel hirdetett dobozoknak gyógyhatást tulajdonítottak, és fajtától függően több százezer, de akár több millió forintot is elkértek érte. A Gazdasági Versenyhivatal most megbüntette a haszontalan eszközöket gyártó céget a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. (A bírság értéke sajnos egy extra készülék árából kifizethető.)

A versenyhivatal döntése itt, az átverős készülékek hátteréről szóló cikk itt érhető el.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!