Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ET koponyája Peruból

UFO koponya"Földönkívülinek tartják a Peruban talált furcsa koponyát" - hirdeti az Origo a Tudomány rovatban, aztán a cikkben azt írják: "... most sem kell az UFO-khoz fordulni magyarázatért. Szerte a világon számos törzs alkalmazott koponyatorzítást rituális okokból. A koponya megnyújtása 9000 éves múltra tekint vissza. Ennek során az újszülött fejét szorosan betekerték, így a még össze nem csontosodott részek elmozdulhattak". Muszáj a cikk tartalmával ellentétes főcímeket adni? Nem ezt szoktuk meg az Origo-tól. Csak remélem, hogy a "végre péntek" címke a cikk alatt azt jelenti, hogy mindezt ők se veszik komolyan.

Forrás: Origo Tudomány

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!