Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

42 éve indult a "szkeptikus" rajzfilmsorozat a Scooby-Doo

Scooby-DooPontosan 42 évvel ezelőtt, 1969. szeptember 13-án indult útjára a Scooby-Doo Merre vagy? című rajzfilmsorozat. A sorozat alapkoncepciója az, hogy négy fiatal (Fred, Diána, Vilma és Bozont) és egy dán dog (Scooby-Doo) természetfeletti ügyeket oldanak meg. Mindig gonosztevőkkel találják magukat szemben (például az első részben egy fekete lovaggal), akiről később kiderítik, hogy csak álruhába bújt emberek, akik valami rosszban sántikáltak.

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!