Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kínai orvoslás a SE-en

A Semmelweis Egyetem szeptembertől hagyományos kínai orvoslást (HKO) is fog tanítani. Magyarországon 14 éve HKO-t, homeopátiát, naturopátiát csak orvos végezhet az érvényes jogszabályok szerint. Fura, mivel egyik hatékonyságára sincsenek meggyőző bizonyítékok, de orvosok talán legalább nem fognak nagy hibákat véteni! Azonban a tervezett képzés nem ad orvosi diplomát, ezért a jelek szerint lobbizás indult be, hogy a jogszabályokat igazítsák az egyetem üzleti terveihez, és a HKO műveléséhez ezentúl ne kelljen orvosi végzettség.


Ha megvalósul a terv, akkor a Semmelweis Egyetemen ősztől meridiánokat, Jin-jangot, Qi-t, négy-elem tant és hasonlókat fognak tanítani a meghívott kínai oktatók, a köztes órákon pedig a Semmelweis Egyetem tanárai fognak beszélni olyan mára már elavult ismeretekről, mint a fizika, biokémia, anatómia vagy élettan.

Forrás: Semmelweis Egyetem

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!