Google Lunar X Prize – magyar csapat az indítóállásban!?

A Google Lunar X Prize egy 30 millió dollár összdíjazású nemzetközi verseny, amelynek célja eljuttatni egy önjáró szerkezetet a Holdra. A robot feladatai közé tartozik 500 métert megtenni a Föld kísérőjének felszínén, valamint képeket és adatokat küldeni bolygónkra. A versenyen résztvevő csapatoknak legalább 90%-ban magántőkével kell rendelkezniük és a regisztrációt legkésőbb 2010. december 31-ig kell beküldeni.

A landolást és a missziós célkitűzéseket elsőként teljesítő csapat fődíja 20 millió dollár. A teljes díj 2012. december 31-ig áll rendelkezésre. A határidő elmúltával a díj 15 millió dollárra csökken. A feladatokat másodikként teljesítő csapat jutalma 5 millió dollár. Még egyszer 5 millió dollárt tesznek ki a bónusz jutalmak. A verseny végső teljesítési határideje 2014. december 31.

Arról kaptunk hírt, hogy egy magántőke által finanszírozott fiatal és ütőképes magyar csapat is formálódik a nemzetközi szinpadon. Azt kérik, hogy akit érdekel a részvétel, szakmailag megalapozott érdeklődését angol nyelvű önéletrajzzal küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Személyes találkozás a csapat vezetőivel június 14-20 között.

Forrás: SF-Portál