Tudományos újságírók akadémiai kitüntetése

Akadémikusok, kutatók, újságírók és a tudományos élet támogatói vehettek át díjakat az MTA Közgyűlésén Pálinkás Józseftől, az Akadémia elnökétől. Újságírói díjat kapott Liptay Katalin mellett két olyan személy, akik sokat tesznek a tudomány népszerűsítéséért: Egyed László és Stöckert Gábor.

 

"A Közgyűlésen Akadémiai Újságírói Díjat vehetett át Egyed László, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója, kiemelkedően fontos tudományos ismeretterjesztő tevékenységéért, amelynek során kivételes érzékenységgel figyel a természet- és a társadalomtudományok összekapcsolódásainak és összekapcsolhatóságának gyakorlati színtereire, a tudomány és a technika társadalmi erőtereire.

Stöckert Gábor újságíró, az Index tudományos rovatának szerkesztője szintén Akadémiai Újságírói Díjban részesült. Stöckert Gábor a tudománynak a fiatalok körében történő széleskörű internetes népszerűsítéséért, a tudományos újdonságok szakszerű feldolgozásáért, a magyar kutatókkal készített tartalmas interjúiért kapta az elismerést."

Forrás: MTA